Michael Rosa

In 1990 ben ik bij Jan Lodder in Heerhugowaard begonnen met Taekwondo. Daar kreeg ik les van meerdere leraren waaronder Jan Lodder zelf, Erik Ekkelenkamp (de huidige Jiu Jistu leraar van Dojo 't Loo) en Michael Naarden (oud leerling van Felix Bourret, de vorige taekwondo leraar van Dojo 't Loo.) Vrij kort nadat ik in Heerhugowaard ben begonnen ben ik ook bij Jan Lodder in Alkmaar gaan trainen waar ik o.a. ook les kreeg van Cor Bliek (tevens oud leerling van Felix.)

Na 2 jaar bij Jan Lodder te hebben getraind ben ik naar Taekwondo Centrum Alkmaar (TCA) overgestapt waar ik les kreeg van Felix Bourret, Martin van Tienen en Cor Bliek. In deze tijd heb ik ook regelmatig aan sparrings en stijl toernooien deelgenomen en mooie prijzen in de wacht gesleept.

In 1995 heb ik 4 maanden in Amerika gezeten waar ik ook veel met taekwondo ben bezig geweest. Daar was ik zo'n 20 tot 30 uur per week met taekwondo bezig en heb in november 1995 meegedaan aan de west Amerikaanse kampioenschappen waar ik met sparren een gouden plak won en met stijl het brons in mijn klasse.

Terug in Nederland viel de motivatie om te trainen weg mede door mijn wisselende diensten en het feit dat er eigenlijk nooit iemand mee ging naar wedstrijden. En na 4 maanden zo lekker getraind te hebben met veel fanatieke taekwondoka's was dat een grote teleurstelling. Ik ben toen zelf aan het trainen geweest en heb hier en daar wat andere vechtsporten gedaan.

Na een aantal jaar begon het toch weer te kriebelen en ben ik weer begonnen met trainen bij TCA onder leiding van Cor Bliek en Frank Kiewitt. De comeback met sparren bleek een zware opgave, ook gezien het gebrek aan sparrings partners bij de club en zodoende ben ik me meer gaan richten op stijlwedstrijden maar af en toe ook een sparrings toernooi mee pakte. Zo heb ik 3 jaar achter mekaar meegedaan aan het Fort Worth International Taekwondo Championship in Dallas, Texas en heb daar in die 3 jaar 3 gouden (1x stijl, 2x sparren), 2 zilveren (1x sparren, 1x stijl) en 1 bronzen (stijl) plak gewonnen.

Nog in de B categorie heb ik op het Nationale Stijltoernooi (B categorie heeft geen NK) een 2e plaats behaald, op het Open Belgiƫ in de zelfde categorie ook zilver en op de Open Nederlands Kampioenschappen een eerste plaats. Op m'n eerste Nederlands Kampioenschap in de A categorie wist ik een 4e plaats te behalen en deze plaats haalde ik dit jaar ook weer op net NK stijl. Volgend jaar geen dan examen of curses en dan wil ik m'n 4e plaats gaan verbeteren.

In 2005 heb ik mijn 1e dan taekwondo behaald en in december 2006 mijn 2e dan. Verder heb ik dit jaar de cursus tot assistent trainer A succesvol afgesloten en hoop ik in 2007 mijn trainer A (hoofdtrainer) papiertje te halen. Onlangs heb ik ook mijn stijl jury licentie gehaald en heb tijdens het afgelopen NK stijl dan ook als jurylid opgetreden.

Sinds november 2006 verzorg ik de lessen bij Dojo 't Loo, ik hoop de traditie van Felix Bourret te kunnen voortzetten en de eerste zwarte banders af te leveren.